1954-1964 Evinrude 5.5 HP Seahorse Tune-UP Project Lower Unit Service / Ganti sengseming Water Pump

Iku tansah apik kanggo ngganti impeller. Kanggo njaluk menyang impeller, sampeyan kudu njupuk kepala daya, medhot sambungan linkage, lan njupuk mati unit ngisor. Ngilangi kepala daya dianggep dadi rasa sakit amarga motor anyar ora mbutuhake iki, nanging ora angel supaya ora wedi. Ing impeller salah siji bagian paling penting motor amarga gagal, sampeyan bisa kanthi gampang ngobong motor, nyolong sirah, utawa duwe masalah utama liyane. Sampeyan bisa mangerteni manawa motor wis entek panas amarga cat ing silinder sirah utawa port exhaust bakal scorched. Nalika mlaku, sampeyan bakal weruh jumlah banyu sing apik sputtering metu saka exhaust unit ngisor. Yen sampeyan ora weruh banyu metu saka unit ngisor, nutup motor mudhun lan ngganti impeller sadurunge tau mlaku maneh. Sampeyan uga kudu bisa ndemek sirah silinder lan crankcase nganggo driji lan ora njaluk obaran. Motor anyar duwe "telltale" sing bakal ngetokake visibilitas supaya sampeyan ndeleng banyu "pee" liwat bolongan ing ngisor rawa. Iki motor lawas ora duwe "telltale," supaya sampeyan kudu katon kabeh mudhun mudhun ing mburi unit ngisor kanggo ndeleng banyu sing kesel.

sengseming
sengseming

sengseming OMC Part Number 434424 NAPA / Sierra Part Number 18-3001

Pitulung ndhukung situs iki: Klik kene lan tuku ing Amazon.com

Copot piso pitu sing terus dadi daya. Sampeyan uga kudu mbusak katrangan katup sing dumunung ing antarane tungku tiller lan tuas advance wektu. Sampeyan bisa uga kudu nggoleki nggoleki kepala nganti bisa ngilangi segel. Angkat kabeh listrik lan nyelehake.

Mesthekake katup ubungan
Mesthekake katup ubungan

Copot Screws Power Kepala
Copot Screws Power Kepala

Angkat Powerhead Breaking Seal
Angkat Powerhead Breaking Seal

Powerhead Dibusak
Powerhead Dibusak

Nggoleki mudhun ing endi endhas listrik, sampeyan bisa ndeleng manawa sing nulungi pergeseran shift. Ana rong kacang sing dipisahake karo mesin cuci kunci. Copot kacang-kacangan iki lan nyabut sambungan kasebut. Sampeyan bisa uga kudu mindhahake shifter menyang posisi sing luwih maju kanggo entuk pranala kanggo misahake. Nalika sampeyan ana ing kene, copot tutup spring lan spring saka ndhuwur poros drive. Ati-ati amarga bagean iki kaya mlumpat lan ilang.

Mbusak Shift ubungan Nuts
Mbusak Shift ubungan Nuts

Ubungan Nuts Dibusak
Ubungan Nuts Dibusak

Ing sawetara titik, sampeyan pengin ngganti metu lenga unit ngisor. Monggo dipun lajengaken lan nindakake iki saiki kowe ora lali apa mengko. Copot ngawut-awut saluran ndhuwur lan ngisor lan saluran metu lenga lawas. Kuwi sing metu saka mine nyawang luwih kaya lenga motor digunakake. Monggo dipun lajengaken lan ngganti lenga unit ngisor karo outboard ngisor unit pindah Pelumas tepat. Don kang nggunakake adi hydraulic minangka ngandika ing sisih unit ngisor. Spek kanggo unit ngisor pindah Pelumas iki Lower unit lenga: 80 / 90W / OMC / BRP HiVis lan bisa ditemokaké mung bab ngendi wae.

Upper Saluran Meneng
Upper Saluran Meneng

Lower Unit Oil
Lower Unit Oil

Ngganti kunci karek 7 / 16, mbusak bolt unit papat ngisor. Tarik unit ngisor mudhun lan adoh. Geser drive lan pergeseran shift bakal mati karo unit ngisor. Gunakake andhuk sing apik utawa padding liyane lan klumpukake skeg ngisor menyang vise.

Copot Bolts Lowr Unit
Copot Bolts Lowr Unit

Pisah Lower Unit
Pisah Lower Unit

sengseming Housing
sengseming Housing

Copot pin roll ing ndhuwur drive driveshaft. Sampeyan kudu metu saka cara iki supaya sampeyan bisa mbusak omah impeller. Aja narik drive metu saka unit ngisor amarga bisa uga angel kanggo njaluk maneh. Ngapunten kanggo gambar kabur ing ngisor iki.

Copot Roll Pin
Copot Roll Pin

Copot sekik papat sing nahan omah impeller. Ngangkat omah impeller mati driveshaft. Pendaki lawas kudu ana ing omah iki. Ing kasusku, impeller ana ing potongan (ora apik). Copot impeller, resik lan jotosan omah impeller. Ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng impeller lawas ing bêsik lan impeller anyar.

sengseming Housing
sengseming Housing

Copot sengseming Cover
Copot sengseming Cover

Bad lan New sengseming
Bad lan New sengseming

Copot tombol impeller saka driveshaft. Bagian iki gampang ilang lan angel diganti kanggo ati-ati.

Copot sengseming Key
Copot sengseming Key

Copot lan copot plate impeller. Sebutake udara sing wis dikompresi supaya ora ana potongan impeler utawa partikel asing liyane sing bisa kejiret ing perangan banyu saka pucuk daya. Ganti piring sing nganggo.

Clean Up sengseming Base
Clean Up sengseming Base

Ganti Plate Water
Ganti Plate Water

Selehake impeller anyar menyang omah impeller. Iki bisa dadi trick. Sampeyan kudu muter counter impeller sithik arah lan mbungkus tab, supaya padha pas ing omah. Ganti tombol impeller lan omah kanthi aman karo sekrup papat sing nahan omah impeller mudhun. Penting ora lali kunci impeller. Tanpa kasebut, impeller ora bakal muter lan ngompa banyu. Ing titik iki uga ngganti pin roll ing ndhuwur poros drive.

Sijine sengseming menyang Housing
Selehake sengseming menyang Housing

Ganti sengseming Key lan Housing
Ganti sengseming Key lan Housing

Nalika sampeyan duwe unit ngisor, ngresiki lan nyebarke kabeh sampeyan bisa kalebu tabung banyu sing njupuk banyu saka omah impeller menyang kepala daya. Sijine jas sithik ing silikon ing permukaan pasangan ngisor unit sadurunge nempelake maneh ing midseksi. Sampeyan bisa uga kudu mindhah unit ngisor supaya bisa ngubungake drive lan shiftage kanggo feed liwat midsection. Bolt ing ngisor ngisor kanthi bolt papat lan 7 / 16 karangan.

Reunite Lower lan Midsection
Reunite Lower lan Midsection

Pasang Unit Lower
Pasang Unit Lower

Ganti nyonggo, pin nyukur, Cotter pin, lan tutup nyonggo.

Ganti nyonggo lan pin nyukur.
Ganti nyonggo lan pin nyukur.

Ganti Cotter pin lan tutup nyonggo.
Ganti Cotter pin lan Prop Cap

Pasang linkage shift. Ngresiki lan nyebul wilayah kasebut kanthi cepet. Ganti spring shaft drive, tutup, lan mesin cuci ing poros drive.

Masang Shift ubungan Nuts
Masang Shift ubungan Nuts

shift ubungan
shift ubungan

Copotake pinggiran banyu lan pirsani. Yen ana apa-apa sing ana ing kono, resik lan jotosan. Lebokna piring kasebut kanthi pucuke menyang arah mburi.

Water Inlet Layar
Water Inlet Layar

Nalika sampeyan nutup sirah listrik, nguripake mudhun, mriksa segel drive ngisor ngisor lan copot yen perlu. Bersih lan jeblugan kabeh perangan banyu. Saiki sampeyan bisa nyetel sirah daya bali menyang panggonan lan meneng ing pitu screw kepala daya. Elinga, sekrup kepala daya maju bisa dadi angel diganti. Ing trick aku digunakake kanggo njupuk sawetara silikon lan sijine ing kepala meneng. Geserake tutup sekrup ing drive sekrup lan supaya garing. Saiki screw bakal tetep ing drive screw supaya sampeyan bisa njaluk screw ing bolongan maju saka kepala daya.

Ganti Power Kepala
Ganti Power Kepala

Pasang katup ubungan
Pasang katup ubungan

Saiki unit ngisor iki dilayani, lan motor kudu mbukak kelangan karo pump sengseming anyar.

.

eBay Logo

Amazon Logo

Mangga klik ing eBay or Amazon pranala ing ndhuwur kanggo mbantu kita metu. Kita nampa 4% utawa luwih komisi ing EVERYTHING sampeyan tuku saka eBay utawa Amazon.com ing jam 24 sabanjure. Program pangasilan afiliasi iki bakal mbantu mbantu proyek, hosting, basa, keamanan SSL, lan pangembangan situs kanthi ora ana biaya tambahan kanggo sampeyan. Dhukungan sampeyan wis dihargai. (Link eBay anyar. Kita bakal weruh yen pancene kerjane.)

.

tema dening Danetsoft lan Danang Probo Sayekti inspirasi dening Maksimer