5.5 HP Johnson 1960 Model CD-17 dening Bosse "Bo" Petersson - Stockholm, Swedia

Bo wis dadi kanca saka situs iki wiwit wiwitan lan inspirasi kanggo kula supaya situs iki bisa liwat taun-taun 13 sing kepungkur.

Dikirimake menyang Outboard-Boat-Motor-Repair Facebook Page Nopember 1, 2009.

Toko 1960 5.5 HP Johnson CD-17 Parts

Hei Tom!

Aku arep menehi sampeyan pujianku lan akeh thanks kanggo sampeyan banget
situs, lan artikel Tune-Up.

Aku wis nggunakake ekstensif saka wong-wong mau, lan padha tansah ana kanggo ngatasi
pitakonan ing pembenahan outboard pisanan aku wis rampung.
Mech. Engineer dening profesi, Aku kerja kanggo 38 taun karo injeksi bahan bakar
peralatan (Bosch) ing Swedia, yaiku sales lan aplikasi teknis kanggo gas
lan mesin diesel.
Sanadyan praktis lan teoritis, nanging, nganti saiki, aku mung duwe
wis nggarap mesin diesel lan gas 4.

Pungkasan musim gugur kita diiklanake kanggo HP 4-6 kanggo kapal kita 14'rowing.
Njupuk siji jawaban, kita tuku 5.5hp Johnson Seahorse ing pulo kita
Baltik Segara metu Stockholm, Swedia. Mesin bisa diuripake, aku takon
wong yen wis mlaku. "Ya, sawetara rong taun kepungkur," wangsulane, banjur dituku
kanggo 55 $.
Johnson cilik kuwi CD17 (1960) karo nomer seri B 9716, yaiku
digawe ing pabrik Johnson ing Belgia kanggo pasar Eropa.
Tune-Up dadi tantangan nyata, kadhangkala ora bisa ditemokake.

Ing ngarep, kita nemokake banyu ing 80% ing tank, retak kepala silinder "didhelikake" karo
akeh silikon, pratandha overheating (cat ilang) amarga macet
Thermostat. Mangkene, mesin iki cedhak karo "kuburan". Ing colokan,
Nanging, rada anyar lan duwe pasuryan apik, mula aku mutusake nyoba "Misi
Mokal. "

Ingkang kapisan, kepala, ing bolongan retak, dipasang kanthi cilik
aluminium tabung, lan cedhak bledosan jaran rambut cedhak disuntikake karo "permanen" LocTite. A tulangan serat kaca diisi plastik
(Plastik Padding) rampung operasi kasebut.

Njupuk njaba, enem (saka sepuluh) silinder bolt lan siji (pitung)
Bolongan ing pamisahan saka kepala daya lan unit ngisor pecah. Malah karo
ngebaki ati-ati iki utamane ora bisa disimpen ing ndhuwur
kualitas. Masalah kasebut ditanggulangi dening ngebor 8,5mm bores, lan ngetokake
karo bit thread M10. Cangkul saka thread threads M10 karo ¼ "Utas UNC padha
dipasang, dianggo kanthi "permanen" LocTite.

Loro kumpul padha retak, lan duwe garis bahan bakar cendhek, potong, tenggelok thermostat,
minangka ngandika, wis macet, impeller wis rusak. Minangka omah impeller akeh banget
worn lan cavitated, wilayah iki diobahake, diisi, lan sebagian diunggahake
kanthi serat kaca diisi Plastik Padding

Malah luwih elek, jarum kecepatan dhuwur retak lan benang sing cocog ing
Bowl montang ditumpes. Aku nggawe jarum kuningan anyar ing lathe, lan a
tembaga insert kanggo Bowl float.

Gasket anyar (kepala, driveshaft, termostat), termostat, impeller, gulungan,
kondensor, poin, kit karburator (karo apus plastik ditambahake) jalur bahan bakar anyar,
spark plug wires and caps, diinstal. Ing cara, aku milih stainless
baling baja kanggo sirah silinder. Padha ora bakal teyeng, supaya gampang
njupuk metu. Muga-muga, aku ora perlu ngluwihi dheweke.
Aku nggunakake LocTite / Permatex Form-a-Gasket ing kabeh thread lan ing banyu
jaket.

Sawise kabeh karya iki metu gedhe, cukup, nganggur, wiwit ing kawitan lan,
senadyan ora diwiwiti saka wiwitan, anyar dicet lan katon kaya saiki
teka metu saka kamar pameran. Total biaya yaiku $ 400 lan karya dhewe, nanging
Bungah ngasilake iki wis menehi kula ganti rugi lengkap lan
pengalaman.

piyambakipun # 28 nedahaken bilih papan punika katingal ing salebeting lukisan.

Ngeborake 8,5mm bore, #48, sadurunge threading karo M10 kaya sing katon ing #49. Pipa abang nyelipake karo ¼ "benang UNC, sing digawe ing lathe, katon ing # 34.

Bagian sirah sing didandani nganggo pipa cedhak ing salah siji bolongan bolong, #42. Cavitations lan mbangun ing outlet karo "Plastik Padding", #43.

Nguripake jarum H / S katon ing #45 lan #47.

Ing gambar #44 jarum H / S anyar, rada dawa, sadurunge nggawe pamisah, diselehake tali lan tumpeng kanggo sekrup ngunci. Sekilas tembaga disambung ing mangkuk uga bisa dideleng. Papat gabus lawas ana ing kondisi apik lan wiwitane dilakokake kanthi telung lapisan shellac.

Nalika kita nggunakake bensin alkil tinimbang normal, iku OK. Nanging sawise musim, aku diowahi menyang plastik plastik '94, supaya bisa mbukak karo bensin standar sing luwih murah.

Gambar sing ditempelake nuduhake koefisien Johnson Seahorse 5.5 sing dipugar ing tanah lan nalika dipasang ing prau pelayaran 14, ngetik "Siljan" digawe dening "JOFA" saka awal'70-ies. Dituku minangka kecelakaan sing ora bisa digunakake kanggo 400 $. Minangka "stroke of destiny", "JOFA" minangka "Johnsons Fabriker" (Pabrik). Nanging, ora ana hubungane karo OMC, nanging uga dikenal kanggo nggawe helm hoki es lan peralatan plastik lan olahraga liyane.

Minangka sampeyan bisa ndeleng aku nggunakake transportasi cilik kanggo nangani outboard. Paint meh asli (Audi 90 putih) saka semprotan kaleng ing sepisanan sing cocog. Strip ireng ing tutup mesin gagal ing gambar tanah nanging ditambahake ing gambar sakdurunge. Uga ing tutup engine, aku nyingkirake bingkai karet lawas ing pinggir plat nomor ing #27.

Aku nemokake sing anyar rada apik. Secara sakabehe, sawetara kanca-kanca ngucapake - "... papan iki katon anyar" ...!

Anakku, Samuel (8) sing katon ing #78 seneng banget nggolek pesisir cilik kaya kene, lan uga karo adhine Hampus (5).

Aku lungguh ing jembatan cilik #5 nggoleki teluk, "Mysingen". Teluk, luwih gedhe, km 20x45, wiwit ing pulo kita Ornö lan minangka bagéan saka Segara Baltik (uyah 0.7%). Baltik luwih gedhe, km 1300x 400. Pulo iki meh dadi pulo paling gedhé ing kepuloan Stockholm, sing kapérang saka pulo-pulo cilik lan cilik 25.000!

Aku wis dikirim akeh gambar, lan sampeyan bisa nggunakake minangka sampeyan kaya. Wis nyenengake banget kanggo miwiti kontak iki karo sampeyan.

Sawise maneh, tanpa artikel lan gambar sing banget aku mbokmenawa durung akeh kesenengan iki.



Aku looking maju kanggo krungu saka sampeyan, lan ngarep-arep sampeyan kaya gambar ...

Tansah kerja apik.

Bosse Petersson

Bo 01

Bo 02

Bo 04

Bo 05

Bo 06

Bo 07

Bo 08

Bo 09

Bo 10

Bo 11

Bo 12

Bo 13

Bo 14

Bo 15

Bo 16

Posting saka Bo ing Facebook. Motor isih mlaku kanthi apik.
Motor isih mlaku kanthi apik sajrone proyek.

Watch Video saka Bo lan Boat lan Motor

komentar

permalink

komentar

Wis mulihake unit sing padha ing kene Wisconsin. Seneng posting lan potret sampeyan. Thanks for sharing.

.

eBay Logo

Amazon Logo

Mangga klik ing eBay or Amazon pranala ing ndhuwur kanggo mbantu kita metu. Kita nampa 4% utawa luwih komisi ing EVERYTHING sampeyan tuku saka eBay utawa Amazon.com ing jam 24 sabanjure. Program pangasilan afiliasi iki bakal mbantu mbantu proyek, hosting, basa, keamanan SSL, lan pangembangan situs kanthi ora ana biaya tambahan kanggo sampeyan. Dhukungan sampeyan wis dihargai. (Link eBay anyar. Kita bakal weruh yen pancene kerjane.)

.

tema dening Danetsoft lan Danang Probo Sayekti inspirasi dening Maksimer